A dicsőítés nem egy esemény vagy egy program, hanem életforma. A dicsőítés azt is jelenti, hogy elfogadom Isten tervét függetlenül attól, hogy éppen jó vagy rossz helyzetben vagyok – ahogy Szent Pál mondja: „Adjatok hálát mindenért!”A dicsőítésben az értelmünkkel is elfogadjuk a jelenlegi helyzetünket és ezért adunk hálát neki. Áldjuk és dicsőítjük Őt! Az Imádság Háza mozgalom ennek a lelkületében terjedt el az egész világon, így hazánkban is.

Néhány napja ért véget Vajtán a Lelkes Napok, amely a Katolikus Karizmatikus Megújulás egyik fő rendezvénye, ahol idén több mint 200 fiatal vett részt. Ebben az évben a dicsőítés volt a téma. A tábor alatt volt alkalmam beszélgetni Kovács Fricivel a kecskeméti Imádság Háza vezetőjével és Flach Ferivel a pécsi Imádság Háza vezetőjével arról, hogy is áll jelenleg hazánkban az Imádság Háza mozgalom.

Először is fontos leszögezni, hogy az Imádság Háza tartalma nem újszerű dolog, hiszen, mint tudjuk semmi új nincs a nap alatt. Az Ószövetség is számos ponton említi a dicsőítést. Talán az egyik legsarkalatosabb pontja Dávid sátorában történt, ahol a frigyládát őrízték. Itt folyamatosan ment a dicsőítés, énekesekkel, hangszeresekkel, dicsőítésvezetőkkel. Ennek a szünet nélküli dicsőítésnek a lelkületének az elterjedése ölt testet a modern kori Imádság Háza mozgalom keretein belül.

1999-ben az USA-ban, Kansas Citiyben 16 évi folyamatos imádkozás gyümölcseként alakult meg az egyik legnagyobb volumenű Imádság Háza a világon. Jelenleg mintegy 2000 teljes idejű dicsőítő szolgál Kansas Cityben a dicsőítés pedig napi 24 órában zajlik, az év minden napján. A élő közvetítés segítségével pedig bárki, bárhol betekintést nyerhet a dicsőítésbe. Európában Augsburgban működik az egyik legismertebb Imádság Háza, Johannes Hartl vezetésével.

Magyarországon jelenleg 4 Imádság Háza van alakulóban. Budapesten kettő, Pécsen és Kecskeméten egy-egy. De nagy a mozgolódás Sülysápon is a témát illetően. Ahogy a jól ismert jelszó mondja: Mindent Isten nagyobb dicsőségére! Érdemes figyelni és támogatni őket imában és minden egyéb segítségnyújtásban egyaránt!

A pécsi Imádság Háza megnyitó ünnepsége augusztus 29.-én lesz, nagy bizalommal és lelkesedéssel vágnak neki a szűnni nem akaró dicsőítésnek a helyiek! Kecskeméten is hasonlóan nagy a lelkesedés és az elköteleződés, hiszen Frici, a vezető teljes odaadással (időben, imában és anyagiakban) tevékenykedik nap, mint nap. Arra buzdítanék mindenkit, hogy segítsük őket, csatlakozzunk hozzájuk imában vagy bármi másban!

Október 23-25 között pedig Budapesten Imádság Háza konferencia lesz, ahol a főeladó a fent említett Johannes Hartl lesz, Augsburgból! A konferencia címe: "Egy a szükséges". A dicsőítést Csiszér Laci és Prazsák Laci fogják vezetni és természetesen még sokan mások. Még vannak helyek, lehet jelentkezni!

Az imádkozás, a dicsőítés egy őszinte odafordulás Istenhez, aki mindig megmutatja a kivezető utat, bárhol is vagyunk, hiszen Istennél semmi sem lehetetlen! Fontos, hogy őszintén és elköteleződve tudjuk kimondani újra és újra: Dicsőség Istennek! A döntés a mi kezünkben van, a dicsőítés pedig sokat segíthet ebben, hiszen minden reggel dönthetünk, hogy ellene vagy mellette folytassuk utunkat tovább!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú