Bár még a nyár is messze van, a szegedi egyházi szervezetek már hónapokkal ezelőtt megkezdték a készülődést az őszi eseményre. 2015. szeptember 25-én felbolydul az Újszegedi Liget és környéke. Kezdetét veszi a Tágas Tér Fesztivál három napos rendezvénye.

A fesztivál alapötlete a szegedi Ökumenikus Lelkészkörtől származik, de a testvéregyházak főpásztorai és vezetői is teljes mértékben támogatják. A szervezők közt pedig találkozhatunk a római katolikus közösség mellett számtalan más; a baptista, az evangélikus, a református, a pünkösdista vagy épp az ortodox gyülekezet tagjaival. A kezdeményezés céljáról még januárban Czagány Gábor református lelkész beszélt egy sajtótéjékoztató keretében. Elmondása szerint a 3 nap során szeretnék elérni, hogy a Szegeden jelenlevő keresztény testvéregyházak megmutathassák magukat, kilépjenek saját falaik közül, és még közvetlenebbül megszólíthatók legyenek. Emelett az sem kisebb célkitűzés, hogy felmutassák, Szeged szerethető város, gazdag kulturális, társadalmi, szellemi és természetesen vallási élettel.

A tervek szerint mindenféle programmal készülnek, így lesznek különböző koncertek, előadások, kiállítások, fórumbeszélgetések, színdarabok, sportesemények és természetesen istentiszteletek. Bár még sok fellépőről nem tudhatunk, de azt már elárulták a szervezők, hogy biztosan közöttük lesz Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője. Ezenkívül mindkét estét hangulatos koncertek fogják tarkítani. Színpadra lép majd az olasz Gen Verde együttes és a brit Hillsong London is, akik a keresztény könnyűzene egyik legkiemelkedőbb képviselőjeként hazánkban először fognak koncertet adni. A programok mind ingyenesen látogathatóak lesznek. S ehhez kapcsolódik a fesztivál mottója is: a tágas téren mindenkinek jut elég hely!

Szeptemberig még egy szűk félév, de a szervezők addig is sokszínű programokkal várják az érdeklődőket. A fesztivál legnagyobb előrendezvényeként Pintér Béla és az Ökumenikus Gospel kórus vár mindenkit szeretettel most csütörtökön a szegedi JATE klubban! Itt a lehetőség, engedd be az ajtón! További információk a fesztivál honlapján, illetve a  facebook oldalán!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú