A "Meki" hivatalos nevén a Magyar Evangéliumi Keresztény Diákszövetség 2014 januárjában is megrendezni fenomenális téli táborát. A táborban egy nagyobb lélegzetvételű akció is helyet kap, melyről már korábban írtunk itt az oldalon nektek. A tábor 2014 január 30 és február 2 közötti hosszú hétvégén kerül megrendezésre a zánkai nagy-nagy ifi táborban. A szervezők közel ötszáz fiatal jelentkezését várják minden keresztény felekezetből.
A 2013-as táborban mi is forgattunk. Ha nem rémlik miről van szó nézd meg ezt!

A tábor vezért gondolata: "mindenki téged keres". A cím ellentmondásos, hiszen nem azt látjuk, hogy mindenki Jézust keresné a világban, és tiszta szívből még azt sem mondhatjuk, hogy mi keresztényként minden pillanatban Őt keressük. A szervezők célja, hogy az egyetemisták kilépjenek saját keresztény szubkultúrájukból és hirdessék az evangéliumot a nem hívő évfolyamtársaiknak és barátaiknak olyan módon, hogy közben ők maguk is személyesen és valóságosan keresik a válaszokat, találkoznak Jézussal és a kegyelemmel. Ezekben megerősödve kezdjék el megmutatni a hitüket a környezetüknek. Erre a keresésre és találkozásra szeretne rásegíteni a tábor is.

A tábor szervezői az alábbi gondolatmenet mentén bontották ki a fenti jelmondatot...

"Három különböző állapot jellemez minket Jézus keresésével kapcsolatban:

OFF: Gyakran eszünkbe sem jut Jézus, vagy éppen szuper keresztényként tekintünk magunkra, és úgy gondoljuk, mivel a Szentlélek úgyis bennünk él, minek keressük még ráadásul. STAND BY: Tudjuk, hogy szükségünk lenne Jézusra, de a család/egyetem/sport/keresztény programok át- vagy túlélése fontosabb, mint az Ő keresése. ON: Amikor belátjuk, hogy már nincs más lehetőség, mint kegyelem-koldusként elé állni, és kérni, hogy találjon ránk Ő. Ilyenkor ráébredhetünk, mennyire szükségünk van Rá minden percben.

A „mindenki téged keres” erről szól. Nem azt szeretnénk elérni, hogy egy pöpec dizájnú evangéliumot vághassunk ismerőshöz, ismeretlenhez, és utána elvárjuk, hogy megtérjenek, hanem barátainkat, diáktársainkat szeretnénk bevonni az expedícióba, ahol együtt találkozhatunk Jézussal bibliatanulmányozó csoportokon keresztül. Jézus keresésének van még egy jó oldala. Biztosak lehetünk benne, hogy amíg mi egyet-egyet lépünk felé, Ő kilométereket tesz meg értünk. Így még ha a kereső biblia tanulmányozásban mi nem is látunk csodálatos megtéréseket, vagy nincs válaszunk minden kérdésre, bízhatunk abban, hogy Isten Igéje nem tér vissza az Atyához dolgavégezetlenül. Meg különben is, "aki keres, az talál".

A Táborban pedig szeretnénk segíteni, hogy a valóságos keresésben személyes találkozás valósulhasson meg a Megváltóval és a kegyelemmel. És ez a találkozás legyen az, ami aztán lendületet és hitelességet ad ahhoz, hogy Jézusról beszélgessünk másokkal."

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú