Csillaghullás közben gitározós-éneklős, színpad előtt dicsőítős, művészeti programokkal telített háromnapos, fiatalos, modern, keresztény könnyűzenei fesztivált tudhat maga mögött, aki ellátogatott a Vajtán megrendezésre kerülő első Cross Sound fesztiválra, augusztus első hétvégéjén.

A sajtóban több helyütt is olvasható volt, hogy szokványosnak koránt sem nevezhető fesztivál kerül megrendezésre augusztusban. Ezt a házirendben fellelhető szabályok is mutatták, miszerint: a fesztivál területén az alkoholfogyasztás tilos, illetve a sátrakat ne koedukáltan lakjuk be. Ennél azonban fontosabb megkülönböztető jegye is volt a rendezvénynek. Mégpedig az, hogy a fesztivál központjában nem a bulizás nem is a haverok, hanem maga Isten állt. A kezdeményezés programok széles palettáját nyújtotta a résztvevőknek.

Miután megérkeztünk a stábbal, hamar bele is vetettük magunkat a program kavalkád sűrűjébe. A nulladik napon tartottunk egy hatalmas házibulit a korán beköltöző fesztivállakóknak a Shoeshine Summer Party Tour sorozat részeként. A rendhagyó estével történő indítás után számos érdekesebbnél-érdekesebb programon vettünk részt. A fesztivál időben hajnalinak mondható ébredés után együtt dicsőítettük az Urat. Majd a reggeli gyors belapátolása után jöttek az előadások, tánctanulás, tanítások, kreatív, játékos feladatok. Ki-ki a maga igényeinek megfelelően szemezgetett. Az afrikai táncok elsajátítása osztatlan sikert aratott a stáb tagjainál, de a Randi kurzuson is remekül éreztük magunkat. Itt egy hiteles példán keresztül ismerhettük meg a keresztény párkapcsolatokban fellépő gondok orvosolási lehetőségeit.

Mindeközben a Zichy-kastély kertjében lelkes fiatalok keresztény dalokat gitározva, énekelve vidáman dicsőítették az Urat. Felekezettől függetlenül. Az éjszakai programokra remek feltöltődési lehetőséget biztosítottak a civil sátrak és a Café El Mondo. Az utóbbiban a fesztiválozóknak lehetősége nyílt kávékóstolón is részt venni.

Esténként a Színpad volt az események legfőbb szintere, ahol népszerű hazai és külföldi keresztény zenekarok tagjaira tomboltunk. Egyik koncert előtt még Pándi Balázzsal is összefutottunk, aki az index.hu kultikus ikonja. Örömmel adott interjút a stábnak.


(video forrás:index.hu)

Szinte valamennyi koncerten nagyot táncoltunk, a Jesus loves electro viszont különösen elnyerte a csapat tetszését. Néhány kitartó fesztiválozó a koncertek után még filmvetítésen is pihentette a táncolásban megfáradt izmait. Mi is csatlakoztunk hozzájuk, hogy a nagy zúzás után egy újabb lelki töltettel térjünk nyugovóra. Az egész fesztiválban talán az volt a legnagyobb gond, hogy csak három napig tartott. A programok sokszínűsége, a felekezetek között megmutatkozó összetartás, az imádságos, hittel teli hangulat, az elfogadás és a szeretet tapasztalható jelenléte és a rengeteg élmény maradandó nyomokat hagyott bennünk. Már alig várjuk, hogy jövőre is találkozzunk! Köszönjük!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú