Hívők és hitetlenek életében egyaránt felmerül ez a kérdés. Ki irányítja az életünket? Van, aki szerint a sors vagy a végzet, van, aki szerint saját magunk, mások pedig egy földöntúli hatalomban hisznek. Véleményem szerint van Isten és csodálatosan vezet minket életünk során, ha hagyjuk, hogy Ő irányítsa az életünket. Íme, néhány érv amellett, hogy Isten létezik és gondunkat viseli.

Törvényszerűségek vannak a világban, melyek mindenhol egyaránt érvényesek. Az Alkotó nagyon odafigyelt, hogy nekünk mire van szükségünk ahhoz, hogy életben maradjunk a Földön. Nem vagyunk túl közel a naphoz, de túl távol sem. Minden megtalálható a bolygón, amire csak szükségünk van. Arra, hogy a bolygónk ilyen komplexé váljon a véletlen folytán, annyi az esély, mintha egy majom, akit egy számítógép elé leültettek véletlenszerűen elkezdi beírni a karaktereket és végül elkészül a Walesi bárdok. A természet sokat elárul Alkotójáról. Isten szépség iránti fogékonyságáról, mérhetetlen bölcsességéről, humoráról.

A második, az emberben élő lelkiismeret. Pál levében, amit a Rómaiakhoz írt van egy részlet, ami a lelkiismeretre vonatkozik. „Izraelen kívüli nemzetek, bár nem ismerik a Törvényt, ösztönösen mégis azt teszik… a Törvény követelései a szívükbe vannak írva, ezért tudják, hogy mi a helyes és mi a rossz – erről tanúskodik a lelkiismeretünk is. Néha úgy gondolják, hogy rossz, amit tettek emiatt bűntudatuk van”. (Róm 2,14-15) Honnan lenne az embernek erkölcsi iránytűje, ha nem a Mindenható épített volna belénk egy szenzort, ami ösztönösen a jót kívánja cselekedni? Persze el lehet ezt nyomni magunkban ennek meg is lesz a következménye.

Isten kapcsolatba szeretne kerülni velünk. Ennek legjobb példája, hogy elküldte egyszülött Fiát, hogy amit mi emberek elrontottunk, azt Fia helyreállítsa. Jézus Krisztus nélkül nem lehetne személyes kapcsolatunk az Atyával, azonban Ő eljött és visszaállította a rendet. Honnan tudjuk, hogy ő Isten volt? Olyan dolgokat cselekedett, amire ember nem képes, és bűntelen volt egészen a keresztfáig, ahol azonban az egész világ bűnét magára vette. A vakok látnak, a sánták járnak, a holtak feltámadnak. Ezeket jövendölte az ószövetségi prófécia a Messiásról, ezek pedig rá mind igazak.

Ezek után, ha nyitott szívvel olvastad a hallottakat, tudd, hogy te is kapcsolatba léphetsz ennek a világnak az Atyjával és Teremtőjével. Erre legjobb mód az imádság, és ha szeretnéd megismerni, akkor olvashatod tetteit a Bibliában. Mindenkiben van egy Isten alakú űr, amit teremtésétől fogva, csak Ő tud betölteni. Ha szeretnél teljes életet élni, akkor kezd el még ma azzal, hogy leteszed életed Isten kezébe, és új emberként vele indulsz el egy közös új úton.

(A festmény címe: Szentháromság a halott Krisztussal)

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú