"Testvériség, béke és egység: három félelmetesen időszerű gondolat, amelyről ma beszélnem kellene. Időszerű, mert tavaly szeptember 11-e óta ellentmondásnak tűnik ugyan, de sokan világosan látják alapvető szükségszerűségét, és olyan, mint három csodálatos virág, mely egy tőről fakad, mint a tragédiából kivirágzó váratlan reménység."- olvasható Chiara Lubich 2002 júliusában tartott egyik beszédében. S amiért most idéztem ezt a pár sort annak oka az, hogy ez a beszéd és témája lesz egy izgalmasnak ígérkező előadásnak, melynek címe: "Chiara Lubich karizmája és a politika"

Daniela Ropelato a Sophia Egyetemi Intézet professzora előadást tart november 18-án, a Pázmány Péter Egyetemen. Az előadás címe: Chiara Lubich karizmája és a politika

Időpont: 2012. november 18. vasárnap 17.00
Hely: Pázmány Péter Egyetem - 1053 Budapest, V. kerület, Veres Pálné utca, 24, 4. em.
Kérjük, hogy feltétlenül regisztrálj, legkésőbb nov. 15-ig, ide kattintva!

Az internetes regisztrációs oldalon lehet Danielának előzetes kérdéseket feltenni. Előre is köszönünk minden kérdést, amely segíthet abban, hogy az előadás számunkra érdekes legyen. Különösen ajánljuk ezt az előadást a fiataloknak a Genfest Egyesült Világ Projektjének fényében.

Ajánlott felkészülő olvasmányok:
Chiara Lubich: Testvériség és béke a népek egységéért.
Az együttműködés hatékonyabb. Interjú Letizia De Torre olasz parlamenti képviselővel. Új Város 2012. novemberi szám

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú