Egyik kedves református barátunk elhatározta, hogy a maratoni futásának kilométereit jótékony célra ajánlja fel. Dancs Ivett, 24 éves, aki jelenleg könyvvizsgálóként dolgozik Budapesten. Sopronban nőtt fel, majd Szegeden töltötte egyetemista éveit.

A sport kisgyerekkora óta nagy szerepet játszik az életében. Mivel ülő munkát végez, az életének ezen szakaszában még fontosabb rész jutott a sportnak. Másfél évvel ezelőtt lett a futás szerelmese. Azóta több félmaratont és 2 maratont is futott már. Mióta elkezdett futni álmodozott arról, hogy egyszer majd külföldön fut egy maratont. Most beteljesülhet az álma, melynek helyszínéül Firenzét szolgál. Ez a maraton azonban nemcsak ezért különleges Ivett életében.

“Mindig is fontosnak tartottam, hogy segítsek rászoruló embereken, hiszen, ami nekem természetes az életemben, nem mindenkinek adathatott meg. Pénzzel nem sokszor volt lehetőségem segíteni, azonban mindig megtaláltam a módját.” - a nagy lelkesedéstől csillogó szemmel kezd bele az élmények mesélésébe a csendes budapesti kávézóban, amit megbeszélésünk helyszínéül választottunk .- “Akár egy mosoly, vagy egy kis áldozat a szabad időből nagyon sokat számíthat, nem csak pénzt lehet adni. Nagyon örülök, hogy megtaláltam az Élménykülönítményt. Megadta a lehetőséget, hogy azzal segítsek a beteg gyerekeknek, amit szeretek. A fitás számomra mindig is a kihívást jelentette, amit nagy hittel le tudtam küzdeni. Ez a lehetőség azonban különösen nagy erőt ad a felkészülésem és majd a maraton kilométerein is.”

Ivett ugyanis arra vállalkozott, hogy kilométereit a Bátor Tábor javára ajánlja fel. Ami komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére. Nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi Családi és Testvér Táborok formájában szerveznek programokat.

A ShoeShine-nal mi is elkötelezettek vagyunk, hogy támogassuk testvéreinket jócselekedeteikben, amivel segíthetnek másokon. Így boldogan vállaltuk, hogy Ivett akciójában mi is részt veszünk. Imáinkkal, kilométereinek örökbefogadásával támogatjuk a Bátor Tábort. Akár egy csokoládé, vagy kávé árának feláldozásával most Te is segíthetsz a Bátor Tábor kis lakóinak. Sok kicsi, sokra megy hisszük és valljuk. Legyünk mi is Bátrak! Bátrak egy kilométer örökbefogadására. Bővebb információ itt!

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú