Mindenhonnan azt hallom, hogy az advent a készület időszaka, de hogyan készüljek? Néhány tippet írtunk, fogadjátok szeretettel!

1. Nem csak te, de mások is fel akarnak készülni adventkor. Figyelj rájuk!

2. Gondolkodj el azon, hogy mi az a 3-4 legfontosabb dolog, ami szebbé teheti a környezted karácsonyát, figyelj rá, hogy minél kevesebb legyen benne az eszközvásárlás.

3. Ha munkamániás vagy és kötött munkaidőben dolgozol, ez jó tanács: Isten a szeretet Istene, nem a fáradságért, ha nem bírod, ne kínozd magad a rorátékkal, menj el inkább egy esti misére/istentiszteletre.

4. Ha lusta vagy, menj és tedd magad próbára a rorátékkal. De figyelj arra, hogy ne csak a korán kelés áldozatát hozod meg, hanem a korán fekvés áldozatát is.

5. Lógj kevesebbet a neten és ne félj attól, ha lemerül a mobilod, túl fogod élni.

6. Ha rosszul prédikál a pap/lelkész az adott istentiszteletben/misén vagy téged hidegen hagy ami mondott, keress legalább két jó dolgot az aznapi Istentiszteletben/misén.

7. A listáról a 2. lépést is nehéz megtenni, nem csak az elsőt.

8. Tudd, hogy az emberek 90% már arra sem emlékszik mi volt ebben a listában a 2. pont. És még csodálkozol, hogy azt elfelejtik, hogy ők Isten gyermekei. Emlékeztesd rá őket, azzal hogy úgy bánsz velük, ahogy Isten gyermekével bánnál. Szeretettel és türelmemmel.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú