A gyónás megtisztít, felemel, és szabadító ereje van. Lényege, hogy Isten belépjen az életünkbe és megváltoztassa azt, hogy a bűnösként letérdelő tiszta szívvel állhasson fel.

Mégis, sokunk számára a gyónás csak egy kellemetlen látogatás a helyi plébánosnál, aki hétről hétre hallgatja az esendő hívők kisebb-nagyobb botlásait, melyekből gyakran csak azok kerülnek megvallásra, amiket egyenes arccal is képesek vagyunk kimondani.

Számtalan kérdés merülhet fel bennünk a gyónás kapcsán: Miért kell egy harmadik személy, hogy meghallgassa bűneinket?

Miért nem elég Istennek kitárni a hibáinkat?

Egyáltalán minek őket kitárni, ha Isten amúgy is tud mindent?

Ha túl is lendültünk kétségeinken, gátlásainkon, újabb akadályba ütközhetünk.

Hol is lehetne gyónni?

Ferenc pápa és a katolikus egyház számtalan modern megmozdulásával lepte már meg a világ keresztényeit, az egyik legújabb pedig a gyónás applikáció, melyen keresztül sürgősen megvallandó bűneinktől szabadulhatunk meg. Az alkalmazás tulajdonképpen egy GPS alapú app, amely a környezetünkben lévő szentmiséket, templomokat és gyóntatóhelyeket listázza, így egyszerűsítve le a plébániák megkeresését. Az applikáció egyelőre csak az írországi St. Andrews és Edinburgh érsekségek területén érhető el, de ha sikeres lesz a fejlesztés, akkor talán más érsekségek is átveszik. A CatholicApp-ot, avagy becenevén Sindr-t a katolikus egyház és Musemantik cég fejlesztették ki. A Musemantik alapítója, Maciej Zurawski az okostelefont használók generációját akarta megszólítani „egy olyan app-pal, amely okos és személyes, amely olyan, mint egy társ, egy barát, aki inspirál”.

Te használnál egy ilyen alkalmazást?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú