Amikor először találkoztam a TVSS oldallal, majd írni kezdtem rá, azt gondoltam, hogy Magyarországon ez az egyetlen ilyen szerveződés létezik, ahol fiatalok beszélnek fiatalokhoz - Istenről. Most szeretném nektek megmutatni a Tiszáninneni Református Egyházkerület Ifjúsági Misszióját, melynek neve: Tirekifi. Küldetésük, hogy Isten Igéjével megszólítsák a fiatalokat, hogy közösséggé és társakká váljanak Krisztus követésében.

A Trekifi lelkisége, hangulata olyasmi, mint a TVSS – a legnagyobb különbség talán a helyszín, hiszen a Tiszáninnen azért nem éppen a szomszédban van.

A fő gondolatuk ez: Isten mindenkit szeret, a fiatalokat is szereti, és ahhoz, hogy a fiatalok, tehát mi mindannyian közel kerülhessünk hozzá, nem kell templomokban, rendezett sorokban, egyenes háttal, orgonaszó mellett ülni – a kapcsolathoz elég az Isten meg mi. Nem számít a környezet, csak a kapcsolat. A helyszín – mindegy. Jó egy tornaterem is. A zene – mindegy. Legyen fiatalos. Legyen élő. Hogy hová ülsz? – mindegy. A föld is jó, egy párna is jó, a bordásfal is jó, csak légy te is ott. És a hit? – Legyen. Ennyi kell csak.

Istentiszteleteiket Miskolcon tartják, havonta, legközelebb március 30.-án, 17:00-kor. Helyszíne a Lévay Gimnázium tornaterme. Azoknak, akiket érdekel a Tirekifi, de ez a távolság legyőzhetetlen, a weboldaluk bármikor nyitva áll, afféle blogként üzemel. Itt rengeteg médiaanyag, videók, képek, beszámolók, cikkek, zenék találhatók, csak úgy, mint nálunk.

A számomra egyik legszimpatikusabb oldala az, hogy külön próbálnak megszólítani minél több fiatalt. Ifjúsági vezetőknek, lányoknak, egyszerűen csak olvasgatni vágyóknak külön- külön címkézik anyagaikat, így könnyen megtalálja mindenki, amire épp szüksége van.

Azt gondolom, nagyon jó, hogy mégsem vagyunk egyedül. Jó, hogy az ország másik csücskében is foglalkoznak a fiatalokkal, hogy ott is lendületes, vidám közösségek alakulnak, ahol nem számít, hogy honnan jössz, vagy miként éled meg a hitedet, mert az a lényeg, hogy megéled valahogyan.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú