Napokon belül indul a TVShoeShine és a BonumTV új sorozata a „CommonPost”! A hat részes, egyenként tíz perces magazinműsor alapvető célja, hogy olyan hazai és nemzetközi „jó gyakorlatokat” mutassanak be, amelyek lehetőséget teremtenek a fiataloknak, hogy a kereskedelmi csatornák által közvetített tartalmakon túl, megismerkedhessenek egy egészen más értékrenddel és bepillanthassanak különböző keresztény ifjúsági közösségek élettel teli, vonzó és pezsgő világába.

A sorozat első részében a Fokolare lelkiségi mozgalom legjelentősebb modelltelepüléséről, az olaszországi Loppiano-ról készítettünk rövidfilmet, hogy bemutassuk nektek az ottani élet hétköznapjait, a mögöttes tartalmat és persze a szilveszteri ünnepet. A Fokolare mozgalomban a legkülönbözőbb foglalkozású, vallású, vagy épp nem vallásos meggyőződésű emberek kötelezték el magukat, hogy krisztusi értékek mentén egy szolidárisabb világ magját alkossák. „Tedd azt másokkal, amit szeretnéd, hogy veled tegyenek”. Ez a gondolat hatja át a település szellemiségét. S hogy mégis hogyan... hamarosan megtudhatod, ha velünk tartasz!

A „CommonPost” további epizódjaiban olyan témákat feszegetünk majd, mint a bécsi, korántsem hétköznapi ifi centrum, azaz a Jugendkirche története. Választ keresünk a kérdésre, hogy létezik-e keresztény közösségi partykultúra? Kiderítjük, hogyan szólítja meg fiatalok tömegeit a FÉK. Sőt rövidesen egy közösségi „valóságshow” keretében ifjúsági közösségeket látogatunk meg, hogy megtudjuk: valóban befogadó-e egy Krisztusinak mondott közeg.

Kíváncsiak vagyunk rá, hogy milyen értékekkel bírnak a fogyatékkal élő emberek és miben látják másképp a világot. Egy rendhagyó epizód keretén belül erre a kérdésre is választ szeretnénk adni. Minden filmet magyar felirattal látunk el, hogy ezzel is segítsük fogyatékkal élő testvéreinket abban, hogy csatlakozhassanak hozzánk és megtapasztalhassák a keresztények csodálatos, sokak előtt "rejtett" világát. Téged is szeretettel hívunk és várunk, hogy részese lehess ennek a különleges filmes kalandnak! Sorozatunk a Médiatanács támogatásával készült.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú