altÉtel-, segély- és csomagosztás, kályhaakció, gyermektáboroztatás, … – a felekezetközi és nemzetközi keresztény szeretetszolgálat, a Kelet-Európa Misszió projektjei. Ezek mellett azonban most új kezdeményezés is indul, amely az internet és a filmtechnika segítségével igyekszik eljutni a nagyvilághoz és elgondolkodtatni a keresztény és nem keresztény közönséget.

Az evangélium legfontosabb üzenete: Jézus Krisztus saját halálával megszabadított, felmentett minket az összes bűnünktől és büntetésünktől – erről az önfeláldozó cselekedetről kapta nevét a Felmentve projekt, amely néhány perces kisfilmeket foglal magába. Céljuk, hogy rövid, érthető és elgondolkodtató történeteket juttassanak el minél szélesebb közönséghez.

Ezekben a kisfilmekben különböző korú, nemű, hátterű, karakterű és különböző élethelyzetekben lévő emberek mesélnek az Istennel való találkozás előtti, majd utáni életükről, a történetek középpontjában pedig az áll, hogy ez a találkozás miként változtatta meg életszemléletüket, viszonyukat a környezetükhöz, a világhoz, a kereszténységhez. Az, hogy miképpen tértek meg.

A projekt weboldalán megtekinthető az első teljesen elkészült kisfilm, amelyben Folk Iván, zenész, stúdióhangmérnök, lelkész beszél a saját tapasztalatairól. Az ő életébe egy keresztény együttessel folytatott közös munka hozta el a változást, így mesél a megtéréséről: „Furcsa dolog történt, egyszer csak elkezdtük más szemmel nézni az életünket, elkezdtük meglátni a bűneinket, amivel korábban soha nem foglalkoztunk, és olyan szeretet jelent meg bennünk, amit addig nem ismertünk.”

A kezdeményezés tagjai újabb és újabb filmeken dolgoznak, a második kisfilm rövidesen érkezik, előzetese már megtekinthető. A csapat munkája rengeteg támogatást, pénzt és időt igényel – ezekben segítséget nyújthat nekik bárki a videók és az oldal Facebookos megosztásával, valamint személyes történeteket is várnak e-mail címükre. Részletesen erről itt olvashatsz.

A Felmentve projekt résztvevői nem erőszakos térítők a metrómegállókból, nem céljuk az akaratos, kényszeres rábeszélés – egyszerűen el akarják gondolkodtatni az embereket, hogy minél több élő kapcsolat alakulhasson ki a köztük és Isten között. Nem egy vallást, felekezetet vagy irányzatot képviselnek, azonban elismerik a kereszténység tanításait, és hitvallásuk, hogy Isten nem egy vallás, hanem egy személy, aki képes emberek életét megváltoztatni és akinek szeretete egyetemes és mindenki számára elérhető.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú